Hannet in the USA!

Ohh, say can you seeeee by the dawn’s early light. lalalaaalaaa

Helloo schatjes!

Weer eventjes een verhaaltje (oke ik ga dit keer echt proberen het kort te houden, maar ik beloof niks).

Omdat ik eigenlijk niks bijzonders te vertellen heb, leek het mij wel leuk om een typische dag te beschrijven, aangezien het hier toch wel wat anders is dan in nederland.

Ik sta elke dag op rond 7 uur (wat ondertussen al meer richting kwart over 7 gaat, haha) en dan tandjespoetsen, aankleden enzovoort enzovoort.. En dan snel mijn lunch maken, want ik heb met mezelf afgesproken dat ik mijn lunch hier meeneem in plaats van op school te kopen; scheelt een boel geld, en is een stuk gezonder haha. En dan gaan we in de auto om ongeveer 20 voor 7 opweg naar Springfield High School. Ik ben altijd op school rond 8 uur, en dan zitten we in de hal met een groepje te wachten op de bel die kwart over 8 gaat, haha allemaal nog half in slaap natuurlijk. Als de bel gaat hier, staat ineens ie-de-reen op! Echt heel anders als in Nederland dus, waar iedereen altijd wacht tot het laatste moment, en eigenlijk altijd te laat in de les is. Dan lopen we met de stroming mee naar de kluisjes en pak ik mijn boeken voor de eerste les; British Literature!

Oja eerst even uitleggen; in Amerika hebben ze 4 niveau dat je voor elk vak moet kiezen.
Niveau 4 is makkelijk, 5 is normaal, 6 is moeilijk en 7 is zelfmoord haha. Eigenlijk hetzelfde als in Nederland, alleen kan je hier per vak je niveau bepalen in plaats van gewoon je niveau in Nederland.Als je hier naar College wilt, kijken ze dus ook naar de niveaus van je vakken.

Voordat de les begint hebben we elke dag eerst de announcements; dan hoor je via een luidspreker alle nieuwtjes over de school (eigenlijk alleen maar over sport) en dan moeten we allemaal opstaan en ‘The Pledge of Allegiance' zeggen, want Amerikanen zijn echt trots op hun land haha. Ik ken het ondertussen al wel, haha maar ik zeg het eingenlijk nooit mee. Daarna begint de les! In British Literature doen we veel lezen, en natuurlijk lezen we oude engelse stukken. Ook moeten we elk semester 2 boeken lezen en daar een boektalk over doen; voor de hele klas dus, in het engels! Haha wat was ik zenuwachtig de eerste keer! Maar het viel allemaal reuze mee en ik had een A+! De lerares is ook heel aardig, en ze laat mij altijd makkelijkere boeken lezen! De toetsen zijn trouwens wel best moeilijk in deze les, omdat we vooral oude verhalen lezen (Shakespeare, Chauser etc.) en die zijn toch wel moeilijk te begrijpen. Haha ze maken me op school trouwens wel vaak belachelijk met mijn accent (terwijl ik toch echt wel als een van de weinige exchange students echt goed engels spreek) maar wel op een leuke manier hoor, haha kan er wel om lachen! De lessen duren ongeveer 50 minuten geloof ik (ja ik let goed op, hihi). Ik heb deze les in niveau 5, gewoon normaal dus!

Dan gaat de bel en hebben we 5 minuten om naar het andere lokaal te lopen, en die 5 minuten ben je ook echt wel nodig want de school is best groot! En dan ben ik bij College Algebra (niveau 6) Haha ik weet echt niet wat ik te zoeken heb in die klas, want het is best moeilijk! (al moet ik wel toegeven dat het makkelijker word nu) Maar ik wil niet naar een andere wiskunde klas, want de mensen zijn aardig en ik heb geen zin om mijn hele schema om te gooien, dus gewoon even volhouden haha en goed opletten. En aangezien wiskunde in elk land hetzelfde is, hoef ik niets uit te leggen want het is eigenlijk gewoon hetzelfde!

Derde uur is piano les! En ik geloof dat ik dat het leukste uur vind van de dag. We mogen altijd in de klas eten en praten, en dat is vrijwel alles wat we doen haha. De ‘muziek-kinderen' in Amerika zijn echt allemaal hetzelfde; heel erg loud! Haha en de lerares is gestoord, maar wel heel aardig. Het gaat echt goed met piano spelen! We hebben hier thuis ook een piano staan, en ik oefen elke dag netjes hihi.

Vierde uur is natuurkunde, en ja ik weet het; waaarom heb je in hemelsnaam natuurkunde gekozen?! Maar ik moest perse een science-class kiezen, en dan leek natuurkunde mij toch wel de beste keuze omdat het meeredeel gewoon wiskunde is. Ik heb deze klas in niveau 5, en het is echt te makkelijk! Haha haal eigenlijk alleen maar A plussen. Maar zoals ik eerder al zij, wil liever niet mijn schema veranderen want ik ben net aan alles gewend enzo!

Daarna hebben we een half uurtje lunch, jeuj! (veeeelste kort!) Haha, je hebt twee plekken op school waar je lunch kan eten; in de kantine en in de ‘commons' (gewoon een hal). Maaaar natuurlijk moeten wij weer anders zijn en eten wij altijd in de choirroom. Ik vind daar eten veel fijner, want wij kunnen lekker op de grond zitten en muziek luisteren en praten zonder gestoort te worden. We zitten daar met een groepje van ongeveer 7 mensen!

Les numero 5 is frans! Niveau 6, maaar dat kan ik wel want ik had in Nederland ook al 4 jaar frans gehad. Nouja kan hier ook niet veel over vertellen, want frans is eigenlijk ook hetzelfde in elke taal.. Alleen moet ik het hier soms van het engels naar het nederlands vertalen, en dan nog eens naar het frans! Lekker veel werk dus haha! Maar de rest is super makkelijk!

Dan hebben we U.S History; saaiste uur van de dag haha. Interesseert me allemaal niet zoveel en het enige wat we doen is aantekeningen maken. Maar het is uit te houden haha. Ook hier zijn de toetsen super makkelijk, en haal ik zo'n beetje de beste cijfers van de klas (en ik ben niet eens Amerikaan, hihi).

En dan het laatste uurtje koor! En dat is eigenlijk precies wat je verwacht haha, gewoon liedjes oefenen. En we hebben ook een paar shows per jaar! Is wel heel erg leuk om te doen.

Na schooltijd gaat Hannet in de grote gele schoolbus opweg naar huis! Met de iPod natuurlijk, want de kinderen in mijn bus zijn echt vreemd, en dus is het een beter idée om gewoon muziek te gaan luisteren. Ik ben trouwens echt heel blij met mij iPod! Heb hem altijd bij me hihi. Na schooltijd lekker thuis televisie kijken en even piano spelen. Sheryl is thuis rond 5 uur, en we eten meestal rond 6 uur. ‘s Avonds kijken we meestal ook televisie, maaar daar gaat binnenkort verandering in komen want Hannet heeft zich ingeschreven bij het nieuwe fitniss centrum! Haha dus ik ben van plan om daar 2 of 3 keer per week heen te gaan. Op maandag avond heb ik Showchoir en op Woensdag avond heb ik cathegesatie. Duss als ik 3 keer per week ga sporten heb ik mijn weekje ook weer vol. Ik mis volleyball wel echt hoor na schooltijd! En vooral de meiden van het team. Maaar in de lente begint voetbal seizoen, en is de school musical, dus dan heb ik genoeg te doen!

De weekenden hier zijn een stuk anders dan ik gewend ben! Niet werken, niet naar de keet, niet naar het café en al helemaaaal niet naar Chez haha. Dat was op het begin echt wel even wennen hoor, want je mist toch wel een stuk vrijheid. Maar dat het anders is betekent niet dat het stom is hoor, haha het is gewoon echt anders. Hier zitten we gewoon meestal bij iemand thuis, of we gaan bowlen of gewoon toeren in de auto haha. Ik weet wel dat als ik weer thuis ben, we eerst gezellig met zijn allen een biertje gaan drinken in Saan, haha!

Nou dat is ongeveer hoe mijn week er hier uitziet, niet echt spectaculair dus! Maar ik vind het wel echt super leuk, en ik heb geloof ik nog geen moment spijt gehad heb dat ik gekozen heb om dit te doen. Ik begin het wel steeds moeilijker te vinden hoor, en soms heb ik ook wel een kleinn beetje heimwee. Maar ze hadden van te voren al gezegd dat November de moeilijkste maand zou zijn, en ze hebben daar echt groot gelijk in! Maar ik red me wel, en het gaat allemaal goed komen! Er zijn hier echt geweldige mensen, en ik zou deze ervaring (nu al niet) voor geen goud willen missen! Haha en de mensen zijn echt grappig:

- Hebben jullie TacoBell in Nederland? Nee? Oh mijn god! Hoe overleven jullie zonder TacoBell!!
- Hebben jullie winkelcentrums/televisies/mobieltjes
- Hebben jullie negers in Nederland?
- Oooh dus jij komt uit Nederland? Spreek je ook Russisch?
- Hannet: Ik kom uit Holland
Klein jongetje: Dat is waar ze alle films maken!
Hannet: Ehm, nee dat is Hollywood..
- Hey, jij komt uit Amsterdam toch?
Nee, ik kom uit Nederland.
Is dat niet hetzelfde?
- Weet jij ook wat sneeuw is?
- James: Hoe zeg je mijn naam in het Nederlands?
Hannet: ehm gewoon James..

En nog veel meer haha, maar dat kan ik allemaal niet zo bedenken. Het komt erop neer dat Amerikanen heel veel weten van de wereld, haha.

Okeeee deze blog is weer veelste lang! En ik moet eigenlijk naar bedje toe, dus ik ga er weer een eind aan breien! Ojai k zou het wel leuk vinden als je een berichtje achterlaat, haha dan weet ik in iedergeval zeker dat ik dit niet voor niks aan het doen ben;p

Heel veel liefs uit Amerika! Alweer.. haha

Vivian

heeeey lief hannetje!
Ik dacht ik laat is wat van me horen.
Echt superleuk om die verhaaltjes te lezen. Zo te zien heb je het heeel erg naar je zin, gelukkig! Ook grappig om te lezen wat ze allemaal aan je vragen haha. Nu weet je dus zeker dat je het niet voor niks schrijft hahaha.

Lieefs Vivian xxx

Michelle

Lieve Hannet!

Je schrijft dit zeker niet voor niks, want ik lees elk verhaal van je.. :) Fijn om te horen dat je het zo leuk hebt! Al kan ik dat natuurlijk ook al wel zien aan de foto's die voorbij komen op Facebook.. Last van heimwee heb je vast en zeker alleen deze maand! We gaan als je terug bent zeker een drankje doen in Saan.. :) Geniet van je tijd in Amerika en ik kijk uit naar je volgende verhaal!

Liefs,
uit Groningen

Marlin

hallo hannetke!
je schijft niets voor niets want ik heb elk verhaaltje nog gelezen! ze zijn echt leuk om te lezen en fijn dat je het zo naar je zin hebt daar! hoe gaat die verderrr?

Liefs Marlin!

Kyra

Ik vind wel dat ze een beetje dom zijn in Amerika. Ik moet nog aan je vragen, wilje even niet altijd op online staan want dan reageer je nooit als ik wat tegen je zeg... Oke??
Dankudanku

Hannet

Ahhh, dankje lieverdss:) haha wat leuk om van jullie te horen!

Vivian; Hoe is het met jou?:) Musical nog leuk?

Miees; Jaaa, gaan we zeker doen! Gaan we deze zomer weer samen terras lopen? of heb je andere plannen?:) Ik mis mijn collega's!!!!

Marlin: aaaah :) Ik spreek jou echt noooit meer man! Gaat verder helemaal goed, ben geloof ik alweer helemaal bovenop mijn heimwee periode haha. hoe is het met jou?

Kyra: Haha, ja heb het al veranderd poepieeee. Ja de gemiddelde Amerikaan is niet echt intelligent nee haha.. Mis du!

Jannie en william

Lieve Hannet, wat een ervaring zeg. Geweldig zoals je schrijft. Straks is je engels beter dan je nederlands. Is het engels dat je krijgt echt engels of amerikaans? Het lijkt erop dat je je goed redt daar en dat je het naar je zin hebt. Vanaf nu houd je heimwee, of naar hier, en als je terug bent heimwee naar daar. Tenminste, dat is wat wij ervaren.
We houden je 'in de gaten' via je blog. Gisteren ook Ferdie aangemeld aan je blog dus hij kan je nu ook volgen. Tot de volgende keer maar weer, je schrijft niet voor niets. Alleen alles wat jij meemaakt vinden we bijzonder en ons eigen leven te normaal om over te schrijven. Maar de volgende keer zullen we ook onze belevenissen melden.
Veel liefs uit Peize.

Ties

Alles wat je schrijft is zo herkenbaar. En je schrijft ze zeker niet voor niets! Ik hou ze bij. Fijn dat je het naar je zin hebt :) zet m op he x

Corina

He Hannet,

Wat leuk om je blog weer te lezen..
Ondertussen ben ik weer terug uit Londen.. en ik kan je zeggen.. wanneer je weer terug bent ga je Amerika zeker missen.. Ik mis Londen ook alweer een beetje!
Heeel veel succes meid! Je kan het!!

xx

Leanne

Superleuk blog hannet! Haha, die school klinkt net als in de films :) en je foto's zijn ook heel leuk, we missen je wel hier hoor :) xxxxxxxxxxxxxxxx

Marlin

Whow wel een hele late reactie van mij.. hahah.
Mooi dat je er weer boven op bent! met mij gaat alles goed hooor, haha al je verhaaltjes klinken zoals in van die amerikaanse films! Wat ga je daar doen met kerst?
xxxxx