Lang verhaal! Eerste paar weken in Amerika :)
Hallo lieve hollanders!
Haha, sorry dat ik nu pas aan mijn blog begin! Maar de eerste paar weken waren heel druk met alle nieuwe indrukken en school. Maaar hier is dan eindelijk mijn eerste verhaaltje.
Het avontuur begon allemaal woensdag 13 augustus. Ik was vantevoren helemaal nog niet zenuwachtig, maar toen de wekker 's ochtends ging, begon het allemaal toch wel een beetje te kriebelen. Mijn koffers had ik natuurlijk allemaal al ingepakt, dus we hoefden alleen nog maar te ontbijten. Kyra, Gerieke en Franka kwamen rond 6.00 naar mijn huis, want die moesten natuurlijk ook mee naar Schiphol. Kyra haar ouders kwamen ook nog even om mij uit te zwaaien (Vond ik heel leuk!). Rond 6.15 stapten we dan eindelijk in de auto opweg naar het vliegveld, en na een uur in de auto gezeten te hebben kwamen we aan op Schiphol. Kyra had uiteraard de tijd van haar leven op Schiphol haha, en we hebben best veel lol gehad. Er was een hele grote groep met alle studenten, ouders en vrienden op onze verzamelplaats, en wij waren volgens mij de enigen die niet aan het huilen waren. Ikzelf had nog nooit gevlogen, en eigenlijk vond ik het vliegen veel spannender dan het hele avontuur zelf. Na een tijdje moesten we dan echt afscheidnemen en gingen we met de groep door de duane, dat voelde best raar. We hadden echt een hele leuke groep, en we waren natuurlijk allemaal heel excited om naar New York te gaan! Het vliegen zelf stelde helemaal niks voor, en we waren er best snel! We vlogen eerst naar Chicago, en vlogen daarna door naar New York! Rond 20.30 hadden we eindelijk alle koffers bij elkaar en waren we klaar om naar het hotel te gaan. Jammer genoeg dacht de buschauffeur daar anders over en duurde het nog een uur voordat we in het hotel aankwamen. Het hotel was best luxe, en de bedden waren echt heeeerlijk! Vooral na zo'n lange reis. Iedereen was natuurlijk heel moe, en we zijn allemaal metteen gaan slapen! We sliepen met 4 of 3 personen op een kamer.
DAG 1
'S ochtends werden we rond 8 uur verwacht in een eetzaaltje om te ontbijten, en de bus vertrok om half negen naar New York. We hadden er allemaal echt super veel zin in, en iedereen was geloof ik op tijd. Behalve natuurlijk een paar Duitsers, want die moeten altijd dwarszitten . Toen we met de bus door New York reden waren we allemaal echt super excited, en we hebben echt heeel veel foto's gemaakt. We werden uit de bus gegooit bij Central Park en daar was onze tourguide ook op ons aan het wachten, hij was echt heel grappig. Eerst hebben we een poos door Central Park gelopen, echt heel mooi was dat! Midden in de stad, maar je hebt het eigenlijk helemaal niet in de gaten want het is heel rustig daar. Toen gingen we de bus weer in en kregen we een tourtje door New York. Volgende halte was Times Square! Dat was echt zooooo vet, al die grote billboards enzo. Daar moet je echt een keertje heen gaan hoor (heel New York moet je een keer gezien hebben). Daarna gingen we weeer de bus in opweg naar Chinatown. Daar kregen we 2 uur vrije tijd om te winkelen. Heb eigenlijk niet zo veel gekocht daar, maar we hebben het wel heel gezellig gehad met ons groepje! Toen gebeurde er echt iets tragisch... Mijn camera was leeg... Gelukkig hadden heel veel mensen een laptop mee en kon ik al hun foto's gewoon op mijn usb-stick zetten. Dus het was niet echt een drama, maar toch wel stom. Daarna gingen we eten met de hele groep bij een italiaans restaurantje, en we hadden echt helemaal niks gegeten daar want we zaten al vol van alle andere dingen. Amerikanen eten echt veeel! Ik heb al geleerd dat je altijd een small moet bestellen hier, want dat zou in Nederland een medium zijn. Gelukkig kookt Sheryl (gastmama) best gezond thuis, en hebben we elke dag wel groente en fruit! Maaar om even verder te gaan met mijn verhaal.. Na het eten liepen we met de groep naar Rockafeller Center. We gingen met een lift heeelemaal omhoog. De lift ging echt super snel en er waren allemaal blauwe lampjes die ook steeds sneller gingen (logisch;p). Toen stapten we uit de lift en kijk je opeens over heel New York. Dat uitzicht was echt prachtig! Ik heb er wel veel foto's van, maar de foto's zijn echt niks vergeleken met wat je ziet als je er echt staat (Geld zo ongeveer voor heel New York). Het maakt allemaal zoo veel indruk op je, kan niet op een foto hihi. We gingen echt op een goed moment, want het begon net donker te worden en zo konden we alle lichtjes goed zien. Het was ongeveer 21;00 toen we weer naar beneden gingen, en we gingen metteen weer in de bus. Het hotel was ongeveer een half uurje rijden, duuus we waren rond 21;30 ongeveer weer in het hotel. We zaten nog even met een paar meiden bij elkaar op de kamer, foto's uitwisselen en gewoon lol hebben. En toen gingen we lekker dromen..
DAG 2.
De tweede dag begon hetzelfde. De bus vertrok om 8;30 dus we warden weer rond 8 uur verwacht voor een heerlijk ontbijtje. Daarna gingen we natuurlijk weer in de bus, opweg naar Liberty Island. Nouja, we gingen naar de boot en die bracht ons naar Liberty Island. Toen we op de boot zaten kon je de skyline echt super goed zien, dus weer heel veel foto's genomen. Maar dit keer had ik de camera goed opgeladen, dus ik had er vertrouwen in :D. Het vrijheidsbeeld was heel groot. Verder deed het me niet zo heel veel eerlijk gezegd. De rest van wat ik gezien had maakte meer indruk op me. Daarna gingen we een stukje lopen door New York en gingen we ergens lunchen in een winkelcentrum. Toeeen gingen we naar Ground Zero kijken.. We zouden eerst helemaal daarheen gaan, en naar het kleine chatedraaltje wat er tegenover staat. Maar doordat ere en paar Duitsers (natuurlijk;p) kwijt waren op Liberty Island, moesten we een boot later nemen en liepen we heel erg achter op schema. Alleen even snel kijken dus! Daarna gingen we met de metro naar Brooklyn, om een bezoekje te brengen aan Coney Island. Coney Island is een soort pretpark, met een groot strand erbij. Daar kregen we 2 uur vrije tijd geloof ik. We gingen met een groepje naar de freakshow, en Paula en ik gingen natuurlijk vooraan zitten.. NOOIT DOEN! Hahaha er was een hele enge vent met allemaal tattoos en hij deed vishaken onder zijn ogen met daaraan een groot anker die hij op ging tillen, heel smerig dus. Maaaaar daarna moest hij de haken weer uit zijn gezicht halen, en dat deed hij natuurlijk recht in mijn gezicht! Haha, het was zoo smerig! Maarja we hebben het overleeft en iedereen heeft ons natuurlijk hard uitgelachen. Daarna hebben we daar even rondgelopen, was niet heel speciaal. Toeen gingen we weer terug de stad in met de metro om te eten in het Hard Rock Café en om te winkelen op Times Square.. Was echt heeeeeeel vet! We vonden Times Square smiddags al heel mooi, nou ‘s avonds was het nog 10000 keer mooier met alle lichtjes enzo. Het eten was niet heel speciaal (lees; hamburger en patat), maar het was gewoon leuk om daar te eten haha. Daarna gingen we lekker rondlopen op Times Square, heel vet
De ochtend daarna was iedereen natuurlijk heel excited, want dit was de dag dat iedereen zijn gastouders ging ontmoeten! Wij gingen gelukkig met een groep naar Chicago, dus het was niet helemaal alleen vliegen! Op het vliegveld in Chicago hadden we wel allemaal andere vertrektijden, maar omdat we zo'n leuke groep hadden was er altijd wel iemand die met je meeliep naar je gate om je uit te zwaaien (Dankje Rosalique!
De dag erna (We zijn nu bij zondag) hadden we niet heel veel gedaan. ‘s Ochtends natuurlijk naar de kerk en daar veel nieuwe mensen ontmoet, echt hele leuke mensen allemaal. ‘s middags even spulletjes gekocht met Sheryl en ‘s avonds kwam Kenzie langs om me te helpen met vakken kiezen voor school. Daar was ik echt super blij mee, want Kenzie zit bij mij op school en ze wist heel goed welke vakken ik wel en niet moest nemen.
Maandag ochtend moest ik me inschrijven op school, Sheryl en Kenzie gingen allebei mee. Kenzie had me even een rondleiding gegeven door de school, en de school is echt super groot haha ik zag mezelf al finaal verdwalen daar. Daarna gingen we Franzi ophalen en gingen we met z'n 4en naar de Illinois State Fair. Dat is samengevat een hele grote kermis, veel eten, veel dieren en allemaal concerten.. Echt een hemel voor Amerikanen! (papa zou het echt ge-wel-dig vinden haha, al het eten is groot en gefrituurd/knapperig) Haha we hebben daar echt vreemde dingen gegeten/gezien. Alles is namelijk te frituren daar (cola, ijs, snickers, etc.) en ik heb zelfs alligator gegeten, en het was echt super lekker! Net kip alleen dan iets anders.
De rest van de week was niet heel speciaal. Paar keer naar het winkelcentrum geweest, naar de fair etc. etc. Niet echt iets bijzonders;p. Maaaar zondag gingen we naar het concert van Lady Antebellum! (uiteraard op de fair) dat was echt heel vet! Ze waren echt heel goed live, en het werd afgesloten met vuurwerk.
Maandag was mijn eerste schooldag, en ik was niet eens verdwaald haha. De mensen op school zijn echt heel aardig maar ze stellen soms wel echt hele domme vragen.. (‘You're from Holland right, do you speak Russian then?', ‘ Do you have black people in Holland?' ‘ Do you know what snow is?' haha en nog veel meer) De klassen bevallen goed, en heb ook al veel mensen leren kennen! Met andere woorden; ik vermaak me wel op school hihi. Mijn klassen zijn: British literature, College Algebra, Piano (Yeey), Natuurkunde, Frans, U.S History en Koor. Na schooltijd train in met het volleyball team (ongeveer 3 keer per week, 2 uur per dag) Ik mag helaas geen wedstrijden spleen, omdat ik er niet was met de try-outs en de coach vond het niet eerlijk voor me meiden die het team niet hebben gehaald. En eigenlijk vind ik dat niet zo heel erg, want hun spleen ongeveer 3 wedstijden per week dus dan zou ik elke dag van de week volleyball hebben, en geen tijd meer hebben voor andere dingen. En ik heb 1 of 2 keer per week Showkoor, wat echt heel leuk is!
Het derde weekend dat ik hier was was een lang weekend, want we hadden Labor Day. Duuus toen gingen we een weekendje naar St. Louis, want Sheryl heeft daar familie wonen. Het was echt heel leuk, we hebben veel gewinkeld haha. We waren opzoek naar een Homecoming dress en die hadden we gevonden (foto's!). Die zaterdag zijn we naar het Japanese Festival geweest, dat was best leuk haha. Er liepen daar echt hele vreemde mensen rond, heb flink gelachen haha. Heb ook voor het eerst in mijn leven Sushi gegeten! Maandag gingen we na een leuk weekend weer in de auto naar huis toe.
Ik zal echt even vaker wat op mijn blog zetten ,want ik zit nu de hele tijd bij mijn foto's te kijken of ik niet wat vergeet haha.
De week daarna was weer gewoon een schoolweek. Ik ga trouwens soms met de ‘coole gele schoolbus' naar school, en ik kan je vertellen; zo cool is het niet. Echt een groot vies koekblik haha. Niet echt comfortable, maarja het brengt je naar huis. Vrijdags ben ik naar mijn eerste football game geweest, echt een hele leuke ervaring! We hebben een school met echt heel veel school-spirit dus onze hele tribune zat vol met mensen in zwarte shirtjes (schoolkleuren; zwart/rood). Ik snapte echt niks van het spel, maar het juichen was wel heel leuk haha. Ik moet wel zeggen dat ik het spel steeds meer begin te snappen (nadat al ongeveer 5 mensen het uitgelegd hebben).
De week erna was Spirit week (vorige week). Elke dag had een ander thema en iedereen (nouja niet iedereen) ging verkleed naar school, echt heel grappig. De eerste dag was Mis-Match day; iedereen moest in kleren die niet matchen met elkaar, en sommige mensen pakken heel groot uit haha. De tweede dag was Dress like your favorite teacher day; Daar deed ik niet aan mee, want ik wist echt niet wat ik aan moest doen. Duuus deed ik gewoon mijn Springfield High School shirtje aan (jaja word al echt een amerikaan). De derde dag was Decade day; De freshman moesten als de jaren 50, sophomores als de jaren 60, juniors als 70's en wij (seniors) als 80's. Haha ik heb echt gelachen om sommige mensen die dag, was echt heel leuk om te zien! (heb wel foto's gemaakt) De laatste dag was Color day; de freshmen moesten in allemaal kleure, sophomores waren rood, juniors zwart en wij hadden toga's aan. Aan het eind van de dag was er en grote Pep rally; dan moet iedereen in de gymzaal en gaan we juichen enzo haha is goed voor de school-spirit (is echt heel belangrijk hier;p) Daarna ging ik met lily mee naar huis, en bleef ik daar een nachtje slapenn. Zaterdag was homecoming! ‘s Middags was er een footballgame en ‘s avonds een feest. Homecoming zelf viel best wel tegen. Maar de rest van de dag was heel leuk! We gingen eerder weg van de football game, want we moesten allemaal ons haar doen enzo. Rond 6 uur kwam Kenzie (mijn date;p) naar mijn huis om mij op te halen, en hebben we foto's gemaakt van ons in de mooie jurken. Daarna gingen we uiteten met een grote groep! Toen was het feest zelf, maar we gingen eerder weg omdat het zo saai was haha. Daarna bleef ik met een groepje meiden bij Sierra slapen, en zijn we ‘s avonds nog naar een paar ‘feestjes' geweest, was ook heel leuk!
Nou nu ben ik eindelijk bij deze week aangekomen. Deze week was ook weer een gewone schoolweek, niet heel veel speciaals. Behalve dat ik nu een dagje ziek thuis zit, maar daar kom ik vast wel weer bovenop!
Ik ben vast nog heel veel dingen vergeten, maar dat geeft niet het belangrijkste heb ik geloof ik wel verteld.Ik hoop in iedergeval dat ik jullie niet teveel heb verveeld, en ik zal snel weer wat plaatsen!
Veel liefs uit Amerika!
Foto's:
NEW YORK:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.165581463521405.41954.100002086568427&l=af174d2e52&type=1
ILLINOIS STATE FAIR:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.165789483500603.42020.100002086568427&l=8e3563d21c&type=1
JAPANESE FESTIVAL:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.170201603059391.43309.100002086568427&l=adc2b9ef45&type=1
SPIRITWEEK + HOMECOMING:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.167317503347801.42310.100002086568427&l=ff3fd80e42&type=1
RANDOM:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.165792986833586.42023.100002086568427&l=07c2ce08ce&type=1
Het is heel leuk om te lezen, maar volgende keer niet z'n grote lap tekst neerleggen please:P
Maar goed om te lezen dat alles goed gaat!
mooi verhaal, wieffie, regelmatig bijhouden zal een kunst zijn!!! wordt een mooi document op later eens op terug te zien!!!! Liefs XXX
He Hannet,
Wat super leuk zeg om je verhalen zo te lezen!! Ga je in de gaten houden!!
Groetjes vanuit Londen
Wat goed dat je het zo leuk hebt! En wat een geweldige foto's zeg, ik wou dat Nederlandse scholen ook van die verkleeddagen hadden ;)
Kusjes
Dankje poepies! haha ja sorry! Volgende keer is ie korter hoor haha.
XX