Al 3 maanden weg van huis!
Hello lieverds!
Weer even een verhaaltje. Zal het kort houden deze keer hoor haha.
Vorige week dinsdag hadden we onze laatste volleyball wedstrijd, en we verloren. Was wel heel jammer, nu moet ik namelijk iets anders zoeken om te doen na schooltijd. En met al dit amerikaanse eten ben ik wel echt wat exercise nodig hoor hihi. Donderdag heb ik de hele avond op mijn twee lieve buurjongetjes gepast, haha het zijn echt twee schatjes! Vrijdag ben ik met Tara, Gabriella en Haley naar een ‘Haunted Hayrack Ride’ geweest. We moesten anderhalf uur wachten voordat we erin konden, maar we hadden het gezellig dus veel maakte dat niet uit. Na een lange poos in de kou gezeten te hebben, kwam eindelijk onze kar eraan. We moesten met ongeveer 20 anderen in een grote kar zitten achter een tracker, en toen gingen we in het donker door het bos rijden en dan springen er allemaal enge mannen op de kar met kettingzagen enzovooort haha, was heel grappig (en een beetje eng, hihi). Daarna zijn we nog even langs Starbucks geweest, want ik word al aardig Amerikaans haha. Zaterdag hebben we gewoon met een paar mensen bij iemand thuis gezeten, was wel heel gezellig! Maandag was Halloween! Allemaal kindjes aan de deur met verkleedkleren aan, heel leuk om een keer te zien! Daarna heb ik met Gabriella enge films gekeken, haha want dat hoort zo met Halloween.
Echt veel heb ik niet te vertellen. Alles is eigenlijk al heel normaal! Het is echt heel raar dat eigenlijk alles wat je vantevoren is verteld, waar is. In de eerste periode dat je hier zit, is alles helemaal geweldig. Iedereen wil met je praten, en je leert ontzettend veel mensen kennen. Maar na een tijdje begin je toch wel je echte vrienden te missen. Dan krijg je de ‘ik-haat-alles-aan-amerika fase’ haha. Die duurde bij mij gelukkig maar een paar dagen. En Patti vertelde mij dat het heel normaal is haha!
Op dit moment voelt alles echt al als je nieuwe leven, en kijk je nergens meer van op. Heel veel mensen vragen mij ook; ‘Wat vind je nou beter, Amerika of Nederland?’ en eerlijk, ik kan die vraag niet beantwoorden haha. Het is allemaal gewoon anders, niet beter maar ook niet slechter. Amerika is wel precies wat ik verwachtte, alleen zijn de mensen een stuk aardiger! Ik heb echt al zoveel onwijs aardige mensen ontmoet.
De High School is trouwens precies zoals in de film haha; de kluisjes zijn mega (nog steeds te klein), je hebt echt ‘groepjes’ en de sporters zijn echt alles haha. En ja we hebben ook genoeg meiden bij ons op school die zwanger zijn. Ik heb vandaag zelfs een meisje ontmoet die morgen naar rehab gaat. Daar schrok ik echt wel even van. Ik zit al een paar weken naast haar, en er is helemaal niks vreemds aan haar. Ik merk hier echt dat wij in Nederland veel meer vrijheid krijgen van onze ouders, en dat wij daar een stuk beter mee om kunnen gaan. Ze hebben hier echt veel drank/drugs problemen, terwijl de regels hier een stuk strenger zijn. Dat viel mij echt op! (Maak je geen zorgen papa, ik gedraag me, haha) Hier doen ze alles gewoon stiekem. Er word trouwens ook super veel geroddeld op school, echt niet normaal haha; iedereen weet alles van elkaar (het ergste; het meredeel is ook nog eens waar). Haha oja, laatst hadden we op school een ‘Twitter-drama’, haha echt typisch Amerikaans! Iemand bij ons op school had een twitteraccount gemaakt, en daarop allemaal roddels/gemene dingen geplaats over heel veel mensen. Binnen een uur hadden al meer dan 400 mensen het gelezen, en iedereen praatte erover.
Natuurlijk werd er een heel drama van gemaakt, en eerlijk gezegd vond ik het aardig grappig. Voor de mensen die de film Meangirls hebben gezien; het was een soort van Springfield High School Burnbook. Gelukkig hebben we ook wel een paar verstandige mensen op onze school die de boel een beetje rustig en lief hielden. Daarna werd er natuurlijk nog lekker een paar uur door ge-tweet. Een paar mensen waren over een schietpartij aan het praten op een andere high school, dat werd veroorzaakt door pesten. Natuulijk had de school dat gelezen, en werd ook daarover weer flink een drama gemaakt. Ze zagen het namelijk als een bedreiging. De volgende dag eerste uur werden alle deuren opslot gedaan, en mocht niemand de gangen in; er werd namelijk een zoektocht langs alle kluisjes gedaan met speurhonden en de politie opzoek naar wapens. Gelukkig hadden ze niks gevonden. Haha was wel weer even grappig (en aan de andere kant ook wel goed, want zo weten wij ook zeker dat we niet neer worden geknalt haha).
Oke, ik zou het kort houden en ondertussen ben ik alweer bijna anderhalve pagina verder.. Ik zal er even een eind aan breien dus!
haha, ben er echt heel blij mee! Dankjewel Papa en Mama! Hij bevalt echt goed!
Heeel veel kusjes uit Amerika!
Een paar foto's voor de liefhebbers hihi:
Haha het twitter drama, HET gesprek van de dag bij ons op school vrijdag!xD echt zoiets kan alleen maar in amerika gebeuren!;p
Haha, zelfs bij jullie op school? Haha echt heh!:)
hey Hannetjuh,
leuk om je verhalen te lezen hoor! voor jou wordt alles al heel normaal natuurlijk maar voor ons als lezers is het nieuw dus leuk! ga je nu niet verder dan met volleybal? of wordt het tijd voor een andere sport?
en al gauw een voorstelling van een musical met jou in de hoofdrol ofzo??? hoe is het niveau daar dan? (qua school en ook zing/zang/zung dingen...) hier gaat alles z'n gangetje...anniek en ruben lekker op school en al hun dingen ernaast (anniek ook volleybal inmiddels he...vind ze super!) en wij werken gestaag door. Edwin zit nu bij jou in 'de states'...nu nog washington v.a woe. new york! (t/m zondag...sms em maar even..haha)...met allemaal supermarkt ondernemers, leuk he?! nou meiss, veul plezier verder...we gaan ons al een beetje opmaken richting die man met z'n baard, eerst nog lampionnen...wat een feest wat een feest...haha. nou, suc6 met alles en lieve groetjes uut Diever! x
Hellooooo!
Haha, fijn dat je het leuk vind om te lezen! Heb namelijk echt het idee dat het helemaal niet interessant is voor anderen om te lezen! Maarja ik ga lekker door, want ze zeggen dat het leuk is om later terug te lezen.
Nee Volleyball seizoen is afgelopen! Ze hebben op Amerikaanse scholen herfst-, winter- en lentesporten, en volleyball is helaaas alleen in de herfst! In de winter ga ik niks doen, want ze hebben dan alleen basketball voor meiden, en daar ga ik me niet aan wagen haha (Ons team gaat elk jaar naar 'State', en zijn dus veeelte goed voor mijn niveau). De musical is in de lente, en ik heb er echt heel veel zin in! We doen 'Thoroughly Modern Millie', ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar hij schijnt heel leuk te zijn! Verder doe ik nu alleen maar koor en showkoor..
Het niveau qua school ligt aardig laag vind ik. Het is dat het allemaal in een andere taal is, maar anders zou ik alleen maar tienen halen haha. De toetsen zijn namelijk allemaal meerkeuze! Het niveau qua muziek/sport ligt hier wel heel hoog! Komt denk ik doordat er heel veel aangeboden word, en het heel normaal is dat je iets doet na school.
Wat leuk dat Anniek volleyballt! Haha begin te geloven dat dat in de familie zit.. Ruben nog op Gymnastiek? oeeh geluksvogel dat hij is haha, heeft hij het leuk?:) New York gaat hij zeker leuk vinden, goh wat is dat een mooie stad..
Ik ga die man met de baard wel missen dit jaar hoor! (+ het voedsel haha). Maar ik ga hier pepernoten bakken, nouja ik ga een 'poging tot' doen hihi.
Leuk dat je even wat schrijft! Heeel veel plezier met de lampionnen en de rest!:) We spreken elkaar wel weer:)
Lieve groetjes uut Amerika!
Haha, goh ik word echt goed in lange verhalen typen zie ik al ;)